PS5 ny tilldelning #2

Hej,
Eftersom ni raderade tråden med samma namn (som bara idag hade 40 nya frågor) så tänkte jag skapa en ny.
Det känns som det börjar bli vilda västen på webhallen nu med spridda meddelanden, olika datum och månader. Ni borde förmodligen gå ut med samlad och korrekt information i mail. Senast det breda utskicket gjordes var 16 november.

Niclas

Kommentarer

 • Hejsan Niclas,

  Nej det är inget spritt alls. Det finns info jag kan gå ut med och info jag inte kan gå ut med. Nu gjorde jag tog ett misstag på nån enstaka månad gällande vart vi låg i utdelningen där kommentarerna som sedan haglade in inte alls var trevliga och då fick tråden raderas helt enkelt.

  Som vi har sagt så får vi ingen info förens inkommande leverans.
  Därmed för att ni ska kunna få något hum om hur det ligger till så blir det en avancerad gissning.

  Då det ligger kvar ordrar som väntar på kanske ett eventuellt tillbehör så är det väldigt svårt att se vart rätt datum är.

  Vilket nu ser ut att ligga på ordrar beställda januari/februari 2020.
  Liisa
 • Hejsan,
  Ok men under det senaste dygnet har det varit information om att nuvarande status är juni 2020, sen juni 2019 och nu januari 2020 så det är inte konstigt att alla undrar.

  Niclas
 • Helt förstårligt att ni undrar men sen behöver ni också hålla en god ton.
  Jag är också mänsklig och kan fela, det ligger inte heller på Webhallen.
  Liisa
 • Liisa, en Charlie hade fått sin PS5 beställd i april enligt hans inlägg i förra tråden. Hur hänger det ihop med beskedet du gett? Har ni separata köer i alla butiker?
  Håkan
 • Hej Håkan,

  Vi har samma kö till alla men sen är det olika köer på standard edition och digital edition.
  Liisa
 • Liisa, kunderna som beställde mitten av MAJ har fått sin PS5.

  Vi kunderna pratar med varandra, det är inte svårt att få info om hur leverans ser ut.

  Hur kan det ligga på ordar mellan januari/feb, när folk från april och maj har fått sin.

  Hoppas du kan svara på detta och att du inte tror att jag är "otrevlig" bara för att jag ser att saker stämmer inte alls i verkligheten med webhallens förboknings kö.
  Marcus
 • Igen, detta är om Standar edition, det var redan info från en annan tråd att en kund som har bestäld Sept 2020 har fått sin Digital edition eftersom det var jätte få som har bokat en digital.


  Marcus
 • Ok så april eller möjligen ännu senare gäller den ena och jan-feb den andra, oklart vilken som är vilken. Du måste förstå att vi kunder är extremt frustrerade när ni inte kan ge ett klart besked om vilka bokningsdatum som gäller för senaste leveransen? Jag förstår att ni inte kan lova något inför kommande leveranser men en status för den senaste borde ni väl kunna ge? Det borde väl vara enkelt att se bokningsdatum för den sist tilldelade för resp modell?
  Håkan
 • Hej Marcus,

  Som jag skrev här ovan så är det en avancerad gissning.
  Jag har ingen fullständig lista att gå efter utan för helt enkelt kolla på datum på de som ligger kvar.
  Jag vill också påminna om i tidigare trådar så blandades 2019 och 2020 ihop väldigt ofta.

  Ang. att enkelt se sist tilldelade. Det är inte så enkelt utan jag kan se de som inte är skickade/hämtade och där ligger även många som har andra artiklar i som inte finns på lager bla. så datumen varierar väldigt.
  Liisa
 • Detta är info från kund:

  "Beställde 2020-08-22 har fått, så det ser ljust ut (digital)"

  Så efter detta jag trodde att det var själklart att vi pratar bara om Standar Edition.
  Marcus
 • Liisa, så du menar att om någon har en artikel i beställningen som kommer in senare så ramlar de ner i kön för PS5? Det verkar ju helt absurt.
  Håkan
 • Nej Håkan, de ramlar inte ned i kön utan deras order hålls kvar i kön tills den är komplett. Därav är det svårt att se datum när det ligger kvar äldre ordrar.
  Liisa
 • Hej Liisa,

  tack för det du gör, det är inte enkelt att befinna sig mitt i skottlinjen för en så hypead produkt.

  Kan du se när den senaste kompletta ordern för Standard Edition skapades? D.v.s senaste ordern lagd där en kund har hämtat ut sin PS5.

  Kan du även se hur många ej komplettea som ligger före denna?

  Det hade hjälpt mycket att få denna fingervisning, då det diskuteras mycket i olika forum just nu och alla är vi såklart grymt taggade på att få vår PS5.
  Andreas
 • Liisa du är en superhjälte som står ut med oss ☺️

  Tycker det var väldigt bra som ni gjorde med grafikkorten där man kunde se hur långt orderstocken var avbetad. Men kanske är svårare här när det finns flera köer med avseende på webbborder, hämta i butik och så vidare?

  Känner mig hoppfull i alla fall. Tycker det verkar som att det släpper lite nu och folk börjar få sina enheter...?
  Michael Claesson
 • Jag håller tummarna om att jag har mina händer på ett PS5 till sommaren i alla fall.

  Jag kommer fortsätta köpa småprylar och sånt via Webhallen, men förtroendet har rasat på grund av den bristande informationen och om hur det skötts. Inget jag har förväntat mig eller kunnat koppla ihop med varumärket Webhallen som jag älskat.

  Kommer dock fortsätta vara återkommande kund! Men stora bokningar skickar jag nog till de andra aktörerna 😀
  Mattihp
 • Tack för era fina ord! 😀

  Jag kan dessvärre inte gå in på detalj hur vårat system ser ut men jag ser då alltså ordrar som ej har skickats/ hämtas. Och enbart bokningsdatumet ser jag utan att då gå in i själva ordern. Lätt tillgänglig info finns tyvärr inte pga GDPR.

  Hoppas detta gav lite förklaring.
  Liisa
 • Lärdomen vi alla dragit av det här är ju att inte bara förboka hos en återförsäljare. Vi som tyckte vi var tidigt ute hos Webhallen sköt oss själva i foten med tanke på hur extremt tidigt förbokningen öppnade och där antalet bokade enheter vida översteg tilldelningen. Där skulle man ju varit med första månaden eller säkrat upp hos minst en ytterligare återförsäljare. Många av era kunder får kanske vänta så länge nu att de andra återförsäljarna hinner fylla på lagren med obokade enheter innan ni hinner beta av kön.
  Håkan
 • Tack för info, Liisa.

  Har ni någon uppfattning om status på framtida leveranser (t.ex. beräknas det komma en leverans i februari, mars, etc.)?
  Erik
 • Dessvärre inte Erik, hittills har vi fått infon först veckan innan leverans men jag ska försöka uppdatera er när jag får reda på nåt nytt!
  Liisa
 • Bäst är du Liisa !
  Saam
 • Glöm inte att det är scalpers i USA som ni borde vara arga på. De gör att tilldelningen av PS5or till USA är som ett svart hål som bara suger åt sig alla PS5or.

  Vi får hoppas att antingen lagar mot scalping kommer till (sony å microsoft borde vara intresserad av detta), eller att återförsäljare gör något åt detta (tveksamt då jag inte tror de förlorar nåt särskilt av scalping). Annars kommer detta bara bli värre och värre i framöver då en ny het pryl släpps som många vill ha.

  Vi som hamnade i denna kö har haft otrolig tur att vi iallafall tillslut kommer få en PS5a efter att tilldelningen till Sverige sakta tickar på. Sen kan jag tycka att de borde sluta tilldela USA tills de fått ordning på sin scalping situation.
  HS
 • Hej Liisa,

  Så om man inte fått sin nu så är det att vänta på ytterligare leverans?
  Har en bokning 2020-02-06 (standard)

  Hampus
 • Beställde i maj 2020 så kommer nog gå snabbare att få den från någon annan.Det var sista gången som jag förbeställde en vara från er.Och det är inte minst på grund av den usla infon.Eller brist på info rättare sagt,ett mail i typ nov där det stod någon gång  under 2021....Är enda riktiga info som skickats ut...
  Niclas
 • Hej
  Fullt medveten om att felet inte är ert på kundtjänst och avundas inte att ni behöver fronta detta. Men vi kunder drabbas med. Själv satt jag med bilnycklarna i handen och satt o uppdaterade min orderstatus var tionde minut. Information i sånna här lägen är jätteviktigt och tyvärr har den varit bristfällig från Webhallen
  Sivucci
 • Ok, här är färsk info från en kund som nyligen fått sin maskin levererad.

  Jag bokade 2a april 2020, standard edition. Den skickades från lagret 28e april och landade på mitt utlämningsställe dagen efter, i fredags den 29e. Inga förändringar gjordes på ordern sedan jag la den i april.

  Hoppas det hjälper någon på nåt sätt!
  Woosley
 • Hej Liisa!

  Vill bara säga tack för allt jobb ni gör och tyvärr blir det så att ni hamnar mitt i allas frustration. Tror inte det är någons mening att bli otrevliga mot er, tyvärr kan det nog bli lätt just nu med all frustration.

  Det bästa att lösa situationen är att ge så mycket information ni kan ge och så ofta ni kan. Ju mindre man vet ju mer frustrerad blir man som kund.

  Sen är längtan efter ps5 stor, särskilt i den här pandemin vi lever i, där vi alla behöver något roligt som sker:)

  Jag hoppas ni inte får fler tråkiga kommentarer och ska behöva radera trådar.

  Mvh

  Veronica
 • En liten undran jag har angående det här forumet förresten... lite off topic men ändå inte. Hela trådar plockas bort när/om tonen från postade användare blivit för hård, otrevlig och aggressiv. Men hur kan de inläggen ens hamna här från första början då alla inlägg granskas och godkänns av admins i ett dygn innan de släpps igenom och landar i tråden från första början?
  Woosley
 • Hej!

  Som någon tidigare skrivit så har ni vid andra prosuktsläppt lagt information på produktsidan om aktuell status på produkten.
  Bör ni inte kunna ge ut information om hur många enheter ni har i kö just nu och hur många ni hade vid release? Det skulle ge oss information om hur statusen ser ut.
  Känns lite oseriöst att inte maila ut någon information alls på över två månader... 

  Tack på förhand!
  Andreas
 • Hej jag ser att det är 50 +stycken ps5 på väg kan ju hoppas att man får nåt av dessa då
  Jimmy Hallén
 • I ordered my Playstation 5 Standard edition 2019-12-20 17:24 and to find these forums and read others who ordered later than are getting theirs is very disappointing. I'm a level 24 VOID, clearly, I have been loyal to you, but from what I read this isn't going both ways. Good to know...
  Gordon Van Dyke
 • Jag kan inte säga något om de personer som säger sig ha fått sina ordrar redan men beställt efter er osv. Behöver ordernummer för att kunna utreda. Det är jätteviktigt att ni faktiskt är kritiska vid sådana påståenden.

  Jag har fört vidare en önskan om att mer info skall skickas ut.
  Liisa
 • Så nu står det 50+ till webblager.
  Vad betyder detta?
  Hampus
 • Hampus, det står så när vi väntar leverans även om vi just nu inte har något bekräftat datum eller antal.
  Liisa
 • Thanks for the response Liisa, how do I send my order info privately? Also, in this thread, you mentioned Jan/Feb 2020 orders being fulfilled. That of course worried me since I'm late Dec 2019 with no update if my order will be delivered. If you've started delivering to people after me that is an issue, and not very fair or honest of Webhallen.
  Gordon Van Dyke
 • Gordon you can contact our support, chat or email.
  Did you change pickup store? In that case the que gets reset.

  Kontakta oss här
  Liisa
 • I did change my pickup location, but I wasn't warned that would happen. I feel a bit cheated if you'd change my place.
  Gordon Van Dyke
 • We do not change pick up for our customer without being asked!
  Liisa
 • Hej Lisa! Har full förståelse för situationen och det är lite vad det är. Men tänkte fråga, då PS5 Standard Edition är beställd som en födelsedagspresent, ungefär hur många (precision är oviktigt, 100, 1000, 10000) är det före mig i kön? 2020-08-05. Jag fattar att det inte går förutse hur många som kommer, så inga konstigheter, men då kan jag säga något! 🙏😊 är det samtidigt korrekt uppfattat att dom som lagt order runt mars/april börjat få? Med vänlig hälsning Jonathan


  Jonathan Stendahl
 • Hi Liisa, sorry, what I meant is it doesn't alert you when changing pick up location that you lose your place in the queue. Would be nice if a warning let me know I'm resetting my queue position, if it had I wouldn't have changed the location.
  Gordon Van Dyke
 • Hej Liisa

  Jag beställde 2 st ps5 digital efition
  2020-09-17 och undrar om jag ligger
  långt ner på listan ?
  Mattias Svanborg
 • Liisa: ganska säker på att Gordon Van Dyke menade att han inte blev varnad att köplatsen skulle nollas när han bytte pickup-butik, och att han känner sig lurat om ni ändrat hans köplats pga det (inte att ni skulle ha bytt butik åt honom, eftersom han själv öppet erkänner att han gjort det).
  Niklas
 • Har alla konsoler som kommit in under veckan nu gått ut till kund? Isåfall kan ni säga ungefär när beställningarna som fick sist är lagda?


  Christian Lundin
 • Gordon, it is suppose to come up an warning. Contact our support and let them know that you did not get a warning.
  Liisa
 • Bokade mitt PS5 disc edition 18/8-20 och jag beräknas ligga på plats 4500-5000, var exakt dom är nu kunde dom inte säga. Kanske att ordern kan täckas upp i februari/mars beroende på vad för leveranser dom får in då
  Veronica
 • Jo det kommer visst upp en varning att köplatsen ändras när man byter butik. Visserligen på svenska men den är där.
  Håkan
 • Ja precis Håkan, det ska dyka upp en varning!
  Liisa
 • Nån ny info angående leverans vilken månad har ni levererat till nu å ungefär vilka månader/månad tror ni att ni kommer täcka denna leverans ni får härnäst  mvh
  Elias
 • Ser ut som att vi väntar en leverans till slutet av denna månad.
  Vågar tyvärr inte gissa på hur långt den räcker dock!
  Liisa
 • Hej Liisa!
  Jag hörde att vissa som beställde den ps5 digitala edition i september fick sina beställningar. Jag beställde min digitala edition den 17 september så tror du jag kommer att få min snart.
  Salee
 • Hej Salee,

  Kan inte ge nån garanti men gissningsvis får du din till nästa leverans.
  Liisa
 • Hej beställde också den 17 sept 2020
  digital edition undrar när nästa leverans
  kommer?
  Mattias Svanborg
 • Förhoppningsvis... Tack för din svar Liisa.
  Salee
 • Hej Liisa!
  Skulle du kunna ge en uppdatering på vilka månader ni kommer att täcka vid nästa leverans (disc edition)? Är ni förbi 2019 än?
  Mvh
  Vrilya
 • Vi är förbi 2019!
  Liisa
 • Hejsan Liisa

  Jag funderade också om jag får också nästa leveransen disk (version) beställde den 16 september 2020
  Mvh

  Momo
 • tror ni ni kommer täcka juni/juli denna leverans disc edition förstår att ni inte kan ge nått säkert svar på det men ni kan ju ge ungefär vart ni ligger på 2020 beställningar även om informationen inte är säkerställd
  Elias
 • Då det som sagt är avancerade gissningar och det kan bli fel så går jag helst inte ut med något ungefär igen! Tyvärr.
  Liisa
 • Hejsan
  nu har jag sett på andra forum att det är flera som har fått leveranser av sina PS5 SE som har bokat efter mig, inte upphämtning utan skickats,

  Jag har stor förståelse och respekt att det är svårt att hålla reda på alla bokningar, men det känns som andra kommer före mig i kön, jag hade bokat den 2020-05-08 14:06 en uppdatering vore på plats tycker jag,
  tack på förhand,
  Zoltan
 • Hej Zoltan,

  Du har snart på tur. Jag kan dock säga att ingen som beställt efter dig ska ha fått innan.
  Liisa
 • Tack så mycket Liisa  kämpa på 😀
  Zoltan
 • Liisa, min kompis beställt 17 maj 2020 och har fått sin ps5 standar skickat.

  Hoppas du censurerar inte detta info.
  Markus
 • Hej jag beställde 17/9/2020 hur ser det ut för min del där
  Jimmy Hallén
 • Någon uppdatering för disk edition?

  Har en beställning 24/04/2020

  Inte äns ett datum än, eller ett uppskattat åtminstone skulle sitta fint.

  Något?
  Theo
 • Zoltan, jag ligger också där i krokarna (du är lite tidigare än mig) så vill nog tro att det snart är vår tur att få vantarna på maskinen.

  Håller tummarna att Feb batchen är riktigt fat and juciy!

  Stay strong!


  Mvh, Mathias
  Mathias Henriksson
 • Vilken är SE?
  Mattihp
 • Jag har fått min beställning av en standrad edition, jag beställde 23/4-2020, webhallen har något konstigt med sitt kö-system, stämmer inte. va dom än säger så är det svart på vit här, bättre att vara ärlig med sådant där. folk blir bara mer sura när det mörkas.
  MVH Rickard Nilsson
 • Jag hade en planerad leverans 1/3 av min konsol igår och idag vet ni inte när den dyker upp. Vad har hänt?
  Rille
 • Nu har ”50+ st på väg” försvunnit från båda PS5orna. Betyder detta att ni har fått dem? Jag läste lite högre upp att de skulle komma i slutet av månaden?
  Simon
 • Såg igår att det stod förväntad leverans 1:a mars på min beställning, men idag är den borttagen.
  Magkänslan är att batchen inte räckte hela vägen fram (beställd 06-02-2020) eller så kommer det hoppa till igen när allt är klart.
  Tim
 • Hej, jag upptäckte nyss att ”+50 st på väg” är borta på produkten och i samband med det försvann även beräknade leveransen till 1/3 också, vilket är lite oroväckande. Vad kan det bero på? Problem med leveransen?
  Dev
 • SE = Standard Edition. alltså den med skiva
  mvh
  Vrilya
 • Hej
  PS5 SE är väl disc versionen?
  har läst att folk som beställt PS5 SE 2020-05 fått bekräftelse att dom får leverans 1 mars i år.
  Jag själv la min beställning på en disc version 2020-04 men inte fått någon info eller uppdatering i min bokning.
  Hoppas jag har fel om detta.
  Eddie
 • Om vi säger som såhär då, vilka månader har har ni lämnat bakom oss nu (Disc Edition)? Och vilken månad är längst bak i kön?
  mvh
  Vrilya
 • Förväntar ni er någon mer leverans i Februari vad gäller Digital och Standard Edition eller får vi längtades hålla oss till Mars?
  Cotech
 • Orka Liisa! Du är grym! 😀
  Abbe
 • 01/03 stod det att mitt ps5 skullle komma men nu står det inget leverans datum på min beställning igen. Nu har jag vart en snäll kund som inte klagat men jag börjar ana att ni ger ps5or till folk som ”hörs” mer. Då det verkar va vilda västern med tur ordnings listan.. Och kommunikation har vart noll. Men jag finns fortfarande kvar och jag gjorde min beställning i maj. Ni borde skapa en ny achievement och ge till alla som förbokat och vart med i den här röran. Och ge tillbaka lite till era kunder.
  Zereile
 • Det står inte längre att det är 50+ påväg ä, betyder det att ni fått eran leverans? Hoppas den täcker min, beställde digital 17 september
  Alex
 • hej som många andra skriver så undrar jag över min leverans jag beställde i aug 2020 kommer den komma snart eller får man vänta tills sommaren? vore tacksam för svar. kämpa på!
  viktor
 • Hej, nu försvann de 50+ från sidan, har de kommit? vad har hänt?

  🙁
  Mattias
 • Det 50+ har inte kommit in än så ni kan vara lugna! Just det "saldot" på produktsidan är inget ni behöver hålla koll på utan så länge vi har planerade leveranser på g in så kommer det stå så.

  Vi ger inte ut konsoler till kunder som hörs mer! Utan blir kunder sura så får dem bli det. Tyvärr inget vi kan göra åt eller som vi kommer lösa med kompensation.
  Liisa
 • är information bristfällig/eller felaktig och dåligt skött och man inte kan ge någon info om ungefär vart man är i kön .. så är det ju inte konstigt att vissa kunder är sura på hur webhallen har skött detta men samtidigt så är det ju brist på ps5 konsolerna du får man ha lite mera tålamod å vänta såklart jag personligen kommer inte förboka hos webhallen nått mer för jag tycker förtaget har skött en del saker rätt dåligt när det gäller denna lanseringen iaf
  Elias
 • Jag beställde i augusti kommer jag få mitt ps5 snart då?!?!?
  S
 • Hej,

  Mitt orderdatum är 2020-05-03 och jag har fortfarande inte fått någon uppdaterad info, senast man hörde nått var 6:e nov? Av det man läser så verkar det som att vissa som bokade under samma månad har blivit uppdaterade och andra inte, hur kommer det sig? man blir ju smått förvirrad...
  Abbe
 • Precis som många andra här i tråden så stod det igår att jag skulle få min leverans första mars, men idag står det återigen att ni inte vet på min beställning? Blev det fel eller får jag min konsoll den första mars?
  Linus Öhman
 • Hejsan! Snabb fråga bara! På mitt konto står det att mitt playstation 5 se redan är upphämtat den 10:e november? Någon aning om vad det kan bero på?​

  Bokade för övrigt i februari 2020.

  Tack på förhand!
  Sander
 • Även kundservicen är slitna stackarna, kan alla ta en chill pill? Jag väntar på min som jag har inte ens bokat så tänk er i min situation. Va nöjda att ni har en plats i kön, punkt slut.
  Burre
 • The product page doesn't show any incoming stock anymore. Does it mean the batch has arrived and units are sent to the allocated orders? I have a digital edition pre-ordered on 2020-09-18. Any info on where the queue is for the digital edition?


  Deniz
 • Redan förbi 2019!
  Trodde inte det skulle så fort!

  Grymt!

  Får säga att det är bra initiativ ni gjort att vara ärliga med hur långtbak ni varit i kön och vart transparenta med hur många ni täckt på ett ungefär varje leverans.

  I slutändan är det Sony som inte kunnat leverera och ni har verkligen arbetat så gott de går med omständigheterna!

  Heja heja supporten! Grymt jobbat!
  VVood13
 • Hej!
  Först vill jag säga att denna tråden är helt utmärkt, och är det ända sättet att få någon info om hur leveranser ligger till. Jag vill tacka alla i denna tråden och självklart Liisa för all den hjälpsamma info alla har delat med sig. Det andra är att jag kommer fortsätta att köpa prylar av webhallen, men kommer nog aldrig förboka en konsol hos dom igen.

  Min väntan är äntligen över jag la min bokning 2020-05-12 och hämtade ut min PS5 Standard Edition idag 2021-02-13

  Åter tack alla och håll ut

  Mvh/Fälta
  Fälta
 • Känns ju extremt trevligt när man läser att Fälta, som beställde sin Standard Edition en vecka efter mig, fått sin PS5 i fredags men jag fortfarande varken sett eller hört någonting om min.
  Dev
 • Fälta!

  Är "ända" istället för enda en freudiansk felskrivning? 😃

  Wooopwoop! Delar din åsikt helt. Kommer alltid gilla Webhallen för andra grejor, ett väldigt stort sortiment av varierade artiklar, men förhandsbokning. Nja!

  Jag bokade 2020-06-12, exakt en månad efter dig så har lite förhoppningar att få ut en före sommaren så jag slipper sola och bada!
  Mattihp
 • Hej Dev,

  Det beror nog på avbokningar för den butiken! Du ser dock ut att vara näst på tur.
  Liisa
 • Hej Liisa!

  Jag beställde min PS 5 standard edition 2 dagar efter Fälta som fick sin i fredags.
  Jag har inte hört någonting alls från er sedan november men kan jag räkna med att få min snart då?

  Mvh
  K
  Kristoffer
 • Vet inte om Fälta hade beställt på webhallen, men  hoppas inte det.
  Om han nu beställde 2020-05 och har fått sin maskin redan, hur kommer det sig isåfall att inte jag som beställt 2020-04 fått min, eller något att den är skickad.

  Hoppas jag har fel i detta. Har bokat en ps5 standard.

  Eddie
 • Även i denna tråd får man inget svar från webhallen. Hur kommer det sig att fälta fått sin order fast att jag bokade tidigare (2020-05-03)? Har sickla webhallen avbokat ordrar utan att meddela sina kunder? Förstår inte.
  Abbe
 • Hej Liisa,

  Hur ser det ut med nästa leverans?
  Och hur ligger jag till?
  beställde 2020-02-06
  Ha en fin dag!
  Hampus
 • Jag har sett ett rykte på Facebook att det är en stor leverans på väg in den här veckan. Kan ni väcka ett litet hopp och bekräfta det? 😀
  Håkan
 • Hur många är det ungefär som beställt i maj 2020? Har själv beställt i Juni 2020, vad är chansen att man får i februarileveransen? Eller är det mars man ska hoppas på?
  Viktor
 • Mattihp

  haha ja ibland är det inte lätt att stava rätt!
  🤓
  Fälta
 • Hej!
  Jag bokade min 2020-06-18. När kan leveransen tänkas ske?
  Mvh
  Tobias
  Tobias
 • Hej! Jag bokade 7/5/2020 men inte fått än, vilket är lite märkligt när Fälta här ovanför bokade 5 dagar efter mig.

  Christian
 • Hej!

  Jag fick av någon anledning aldrig mailet om tilldelning av PS5. Jag bokade 2020-09-04 så jag undrar lite hur jag ligger till i kön.  Magnus
 • Hur ser det ut med tilldelning för DE? Jag var tvungen att ställa om mig i kön i slutet av oktober för att jag flyttade. Hur mycket DE-bokningarna har ni hunnit bocka av?
  Philip
 • Hur ser det ut med tilldelning för DE? Jag var tvungen att lista om mig i slutet av oktober för att jag flyttade. Hur mycket av bokningarna har ni kunnat bocka av? Jag misstänker att jag är typ sist i kön.
  Philip
 • I sådana fall känns det som att det enda rättvisa hade varit att den avbokade konsolen skickas tillbaka till centrallagret och därefter skickas ut till den som står näst på tur, inte till den som står näst på tur för den butiken. Men det är som det är, lugnande att höra att man står näst på tur i alla fall. Tack i alla fall för att ni står ut med alla oss otåliga spelnördar som väntar på att få sätta klorna i konsonen!
  Dev
 • Hej Liisa, jag bokade en konsol disc edition 2020-06-17 för upphämtning i Fruängen. Har du något hum om när det är min tur?
  Oskar Gulstad
 • Hej Liisa,
  Jag vill bara dubbelkolla att jag inte behöver göra något för att verifiera min beställning? Har valt att betala i butik och någon sa att man ska betala innan för att bekräfta sitt köp? Hur gör jag då? Jag har inget alternativ att betala på mitt ”bokningskvitto” man fick när man beställt.
  Med vänlig hälsning,

  Sarah
 • Hej!
  Mitt informationsmail om tilldelning som utgick i november kom aldrig fram till mig. jag bokade 2020-09-04 och undrar bara hur jag ligger till i kön då jag hört att folk som bokat efter mig blivit tilldelade sina beställningar.
  Magnus
 • Även jag beställde min ps5 Standard edition 1 vecka före Fälta här ovan som redan har fått hem sin konsoll. (Jag har ej fått min konsoll)
  Hur funkar ert kösystem egentligen?
  Christian
 • Vet ni något om nästa leverans?

  Eddie
 • Jag vet tyvärr inte anledningen till varför enheterna som blir avbokade inte skickas tillbaka till CL men en tanke är ju att det inte är miljövänligt att skicka fram o tillbaka. Sen i vanliga fall brukar ju detta inte vara ett problem, det går inte att göra en ändring för enbart en produkt. Men som sagt detta är bara min gissning.

  Angående den digitala versionen förväntar vi oss en leverans i slutet på februari och förhoppningsvis täcker vi bokningarna helt innan april.

  Vill också påminna er om att detta är ett öppet forum för allmänna frågor, har ni frågor ang era ordrar osv. så får jag be er vända er till supporten.
  Liisa
 • Hur långt tror ni att nästa leverans av SE kommer täcka? Har ni någon aning om när den kommer in? Tack!

  Niklas
 • Hej Niklas,

  Nej vi vet inte hur många vi får in än eller exakt när.
  Liisa
 • Angående den digitala versionen förväntar vi oss en leverans i slutet på februari och förhoppningsvis täcker vi bokningarna helt innan april.

  Hej.
  Kan ni vänligen utveckla den meningen, kan tolkas på flera sätt. Tack.
  Dennis Grossman
 • Tyvärr kan jag inte utveckla det mer Dennis, det är återigen en avancerad gissning.
  Liisa
 • Hallau! jag har fått mail från webhallen idag att min PS5 är på väg nu. Det är Disc Version Beställningsdatum 2020-04-26.

  Hoppas ni alla kommer får era PS5 snart 😀
  Sakkarin
 • Jag fick också ett mail idag från Webhalle. Om att mitt Ps5 Disc version är på väg!
  Jag bokade 2020-04-29.

  Håll ut!
  Ddy
 • Hej blir lite orolig. Min lades 2020-05-15.. Sakkarin har fått besked om leverans.. Fälta fick sin.. inte hört något om leverans för mig än. Fler på forumet som fått besked om leverans? Innebär det att webhallen har fått leverans?
  Sivve
 • hej Liisa

  Detta börjar bli väldigt frustrerande när man läser på andra forum att folk som har beställt långt efter mig får sina PS5,
  Citat från andra forum
  "Hämtade från Webhallen igår (disc) order lagd 12/5-20"

  "Min gick till grön igår, sen fick jag mail om att den var klar att skickas så fort jag godkände betalningen med Klarna. Får se om det händer något idag.
  (Beställde 21/5)"

  Båda är ju en bra bit efter mig, så du får ursäkta mig men erat kösystem verkar vara helt under isen.
  Zoltan
 • Min konsoll (disk version) kom äntligen fram idag till butiken, bokade 8'e maj förra året. Håll ut, hörni, dem kommer till slut!
  Linus Öhman
 • Min har gått till grön ett par gånger för att sedan några dagar senare återigen ha en orange fyrkant vid sig. Riktigt frustrerande då man får lite hopp varje gång man går in och kikar sin förbokning att den är grönbockad. 

  Jag har dock inte hört ett smack ifrån webhallen hur jag kan tänkas ligga till i kön eller när jag kan förväntas få en konsol.

  Jag bokade min 2020-06-12
  Rob
 • Vore bra om man fick lite bättre info folk som har beställt samma datum eller lite efter har fått sina tycker att man själv kunde få sin nån gång är väldigt jobbigt och vänta och inte veta nåt
  Jimmy Hallén
 • Skulle önska lite mer transparens från Webhallen. Lite uppdateringar hur de ligger till i leveranser mot bokade orders. Självklart inget som kan vara 100% eller någon garanti, men skulle ändå kännas bättre för alla oss som väntat i flera månader..
  Dennis Grossman
 • Nuuusåååå. Nu skall min finnas för upphämtning. Beställde 20-15/5 till butik Göteborg
  Sivve
 • Vi är så transparenta vi har möjlighet att vara! Att ge ut köplats säger ingenting om hur ni blir tilldelade och därför har vi valt att inte dela detta, för att undvika mer frustration.

  Vi vet inte heller hur mycket vi får in per leverans och leveransdatumen får vi veta strax innan.  Även mina avancerade gissningar här har gjort kunder arga så tyvärr är det väldigt svårt att göra alla nöjda.
  Liisa
 • Att vara transparent har ingenting med gissningar att göra, eller att man måste ge alla exakta datum. Det jag förväntar mig är transparens kring hur ert kösystem fungerar. Då det är många leveranser som sker utan någon rimlig koppling till bokningsdatum.
  Dennis Grossman
 • Jag fick äntligen mitt PS5 idag, beställd 2020-05-05. Till alla som är oroliga över att vissa fått före, de som får bekräftelse är de som kört hemleverans, de som beställt till butik (som jag gjorde) får inte mail eller sms förrän varan finns att hämta upp i butiken. Lite förvirrad blir man ju, men leverans till butik verkar kunna ta lite längre tid och man får ingen indikation förrän produkten är redo att hämtas. Hoppas det klargör lite för alla som är förvirrade där ute, håll utkik på Mina sidor så ser ni där när den finns att hämta också om inte mail eller sms nått er.
  Dev
 • Kösystemet går efter beställningsdatum.
  Enheterna skickas ut till butiker och just här kan det gå fel i kösystem då om någon avbokar sin så hamnar enheten till nästa i kön för just den butiken och inte den  totala kön.
  Liisa
 • Hej Liisa

  Vi som har beställt den digitala versionen
  som gick först att beställa den 17/9 2020
  hur ligger vi till som beställt när den släpptes

  mvh

  Mattias
  Mattiad
 • Hej Mattias,

  Du har en uppdatering om den digitala här ovan.  Vi la upp produkten till förhandsbokning den 12/6-20
  Liisa
 • Hej Liisa  

  Jag har inte beställt i butik utan på webbsidan och ska skickas hem till mig
  undrar är det olika köer ?

  mvh

  Mattias
  Mattias
 • Det är samma kö!
  Liisa
 • Nu fick jag äntligen min efter lite strul med beställningen! Tack till support-teamet för hjälpen!

  (beställde 02/20)
  Sander
 • Ok jag beställde min 17/9 2020 har inte hört ett smack men annan som beställde samma datum har fått sin verkar väldigt konstigt och extremt förvirrande o frustrerande vad pågår egentligen
  Jimmy Hallén
 • Hej!

  Nu är det lite störigt faktiskt. Läser nu på både Sweclockers och FZ forum att flera stycken som beställde Standard Edition i Juni förra året har fått sina skickade till sig. Jag beställde min den 17/5 för avhämtning i butik och har inte hört något alls..... Kan mycket väl vara så att min är på väg till butiken och snart redo för avhämtning.

  Är det så, så tycker jag det är väldigt dåligt att Webhallen inte kan maila ut den informationen också så man vet att den är på väg till butiken. Det är ju extremt stor efterfrågan på dessa så är ju inte så kul att läsa att flera personer som har beställt veckor efter en får den tidigare.
  Ok att ni inte kan ge ut information om kön osv, men gå iallafall ut med information om leveransen är på väg till butik. Det är ju något som borde kunnas göra. Kanske något att tänka på tills nästa gång.

  Eller så stämmer inte kön kanske, men hoppas verkligen inte det är så.
  Ola
 • Liisa, alla som håller på få sina PS5 nu, är de från den leveranser ni hade några veckor sen eller är den leveranser som ni har fått nu nu denna veckan?
  Markus
 • Beställd 20-06-11 får min hemskickade imorgon !
  Saam
 • Min ps5a SE finns att hämta ut på posten idag, beställde 2020-06-05
  Robban
 • Hej Ola,

  Din order är redo för uthämtning. Du får tänka på att lagret ligger uppe i stockholm så det tar längre tid att skicka neråt i landet.
  Liisa
 • Hej. Jag beställde min ps5 SE 2020-05-25 för upphämtning i butik. Jag har inte fått mitt än och det är flera som bokat efter mig som verkar ha fått sitt. Denna kön som ni pratar om verkar inte tas så seriöst. Mvh besviken kund
  Johan
 • "Beställd 20-06-11 får min hemskickade imorgon !
  Saam"

  Va nice!
  Då kan vi ju faktiskt göra en undersökning om kösystemet.

  Jag beställde min 20-06-12


  Intressant och höra om någon beställt efter detta datum och tid har fått bekräftelse på att få levererat/hämtad sin?

  Ta gärna bild på en bekräftelse i så fall så ingen hittar på


  Jag lär ju ha min vanliga tur med saker och ting och kommer få min med nästa wave då 😃 xD Någon måste ju stå längs fram i kön liksom ;P

  VV00d13
 • Saam och Robban: Spännande 😃 jag beställde 2020-06-12! Standard edition.
  Mattihp
 • Är i exakt samma situation som Ola, Jag har sett på Sweclockers, Instagram och FZ forum att flera stycken som beställde Standard Edition i Juni förra året har fått sina skickade till sig. Jag beställde min den 27/5 för avhämtning i Sisjön butiken och har inte hört något alls från dom. Jag har varit i kontakt med kundtjänst men de kan inte ge någon info. Men här ser jag att flera personer fått svar. Hade vart tacksam att få veta hur jag också ligger till.
  Zereile
 • Håll ut ni som väntar, jag och polaren fick beskedet idag. Våra finns för avhämtning idag, både standard och digital. Vi bokade 11 och 12 juni 2020. Säkerligen jobbar man på så fort man kan på Webhallen. Grymt jobbat Webhallen!
  Jimmy
 • Det är så konstigt, folk som beställt det i juni får sina konsoler medans min order ser helt död ut...

  Hampus
 • Beställde min 2020-06-12, har inte hört nått konkret ifrån Webhallen men iom att folk som nu bokat en dag tidigare har fått sina borde man ju vara nära i alla fall.

  Min bokning har gått ifrån orange till grönbockad ett par gånger senaste tider, orsak har jag ingen aning.. Men det har varit roligt att veta. 

  Rob
 • Zereile, som Liisa sa ligger lagret i Stockholm. Din är säkert på väg.
  Oskar
 • Hej!

  Ville bara meddela att jag fick meddelande på kvällen att min var redo för avhämtningen också precis som Liisa skrev sen! Så var bara lite "försening" att skicka ner den till butiken!

  Tack Webhallen och Liisa för ditt jobb du gör här! 😀
  Ola
 • Förstår att det blir jobbigt för er när alla skriver och är upprörda men samtidigt så hoppas jag att ni förstår oss som kunder också. När man läser att flera har fått sina enheter men själv har man inte ens fått minsta indikation på hur man ligger till, så uppstår det lite frustation (om inte man ringer och är på själv). Beställde min enhet 12 juni 2020 (till butik). Sedan läser man att dem som har beställt 1 dag före börjar få sina enheter. Är det verkligen så stor skillnad om man beställt till butik eller ska få de skickat till sig? Borde väl vara samma kö för alla!
  Pratat med kundtjänst 2 gånger, första gången trodde dem att jag skulle få min enhet slutet av denna månad eller början på mars. Andra gången så vart de mer slutet av mars! Hur går det ihop när dem som beställt dagen innan börjar få sina enheter? NI får ha en trevlig helg och glöm inte att det inte är personligt mot er/du som svarar utan man är bara lite trött på att vänta men ännu tröttare när det inte finns någon uppdatering!
  S.O
 • Jag beställde min Ps5 SE 22 juni och valde hämta i butik Fruängen. Med tanke på att folk börjar få de nu (som beställt i juni) så lär det snart vara min tur ?

  Trevlig helg !
  Samuel
 • jag beställde min 2020-06-17 jag har inte fått någon ännu..
  DM
 • Jag kan inte låta bli att fundera på alla som klagar på kön att det är lite "conspiracy" över det hela.
  Det är så många faktorer som spelar in. Jag kommer troligtvis göra många arga med...

  - Trollers. En faktor kan ju faktiskt vara att de som på andra forum faktiskt trollar för att hetsa folk. Även på seriösa forum som sweclockers. Det kan också vara så att de som fått sina PS5:or faktiskt köpt dem från andra affärer och "trollar" genom att säga att de fått dem från webhallen när de i verkligheten fått den från en annan affär.

  Just av denna troller känslan så postade jag bild på min beställning. Om det stämmer att Saam faktiskt beställde den 11 juni 2020 och har fått sin så vet jag att jag är näst på tur inför nästa wave.
  Därav att jag försöker "debunka" konspirationen genom att be någon som beställt efter mig att visa bild på att de fått sin. Ingen har än så länge svarat med bildbevis. Att någon svarar med "jag har gjort det" men inte kan visa kvitto kommer inte duga som "bevis".

  -Mänskliga faktorn. De som beställde hembeställning kan ha trott att de beställt från webhallen men glömt att de för 1-2 år sedan beställde hembeställning från en annan affär. Jag förvånas aldrig över vad folk kan glömma eller missa.

  -Tekniken. Tekniken är inte felfri. Det kan bli fel.

  -Lagret. Jag har själv haft min dust med webhallens lager när en förbetald TV blev fördröjd nästan en månad och ingen verkade veta vart den var. Efter att min irritation lagt sig över detta så kan jag blicka tillbaka med en viss känsla av överreaktion från min sida.
  Det är Corona tider. Folk är sjuka och några som misstänker symptom måste isolera sig. På grund av Corona så har troligvis online beställning varit större än någonsin och det varit extra mycket att göra.

  Att några PS5or fastnar där är tråkigt men mänskligt.

  Jag tycker att supporten vart mycket tillmötesgående och bett att de personerna som hävdar att det blivit fel att skapa en support ticket så att de kan undersöka mer vad som hänt. De personerna har man inte hört så mycket av efter detta vilket tyder på att det faktiskt löst sig på något sätt.


  Sen måste ju folk se att detta är faktiskt Sonys fel att de valde, precis som PS3an om jag inte minns fel?, valt att tillverka färre antal. Webhallen har i detta fall varit mycket tillmötesgående och transparanta med leveranser.

  Så åter igen heja heja supporten det är en riktig bajsmacka detta (pga sony) men ni gör verkligen det bästa av den!
  VVood13
 • Beställde SE 2020-06-22, verkar inte som vi är med i denna batch utan får vänta på nästa.

  Tror det kommer va en stor beställningsknöl att ta sig över runt mitt datum då jag beställde när de announcade digital och standard versionen, så jag räknar inte med att få den på ett tag ändå.
  HS
 • Mitt beställningsdatum på PS5 SE är 2020.06.21 och jag har inte fått meddelande om att beställning är redo ännu.
  Crunch
 • Spännande! Då är det nog inte långt kvar tills min kommer. Beställde 20-08-26. Skönt ändån att det kommer in lite ps5or. 😀
  Andreas
 • Jag tror att kösystemet nog fungerar som det ska, det kan finnas vissa brister i logiken, men det som nog gett mest skav är när någon på kundtjänst gett datum, trots att det inte gått att förutse.

  Som en som jobbat med kundservice 10+ år så är det en farlig balansgång att gå, har man inte information så är det viktigt att inte få det att verka som man har det, här är det Sony som är de värsta "bovarna" som inte lyckas skicka tillräckligt många konsoller.

  Det blir extra frustrerande när man ser alla scalpers sälja maskiner för 2000kr mer på facebook och tradera då vissa kunnat köpa på sig flera maskiner. Sett detta flest från andra återförsäljare än webbhallen dock.

  Mattihp
 • Jag fick min ps5 SE i fredags 19/2 som jag beställde 2020-05-25.
  Johan
 • Bokade 2020.06.14 har inte fått nått en kanse får när nästa Batch kommer in 😀
  E
 • Några nyheter om när nästa leverans av ps5 disc-version väntas?
  Anders
 • Hampus, kontaktat supportern? Jag kan tänka mig att 60% av alla förbeställningar vart täckta med januari badgen. 45 procent vid realease och nyår. Så min avancerade gissning är att 15% ungefär per badge täcks? Om nu alla som påstår sig fått i juni stämmer så bör 15% ungefär täcka 3-4månader ( februari badge) beroende på hur många förbeställningar som ligger under dessa månader. Dock så kan ju storleken på badgen variera. Liisa kan detta stämma? Har ni täckt förbeställningar på SE fram till maj/juni 2020

  Då stackars Hampus beställt i Februari om jag inte läst fel? Så har ju något gått tokigt. Eller så är vi inte ens passerat Februari än gubbar och tjejer😭
  Krillle
 • Ska man räkna med att vi som beställt till affärer i mer populära områden får vänta lite längre än andra platser? alltså att det tar längre tid för till exempel en affär i Stockholm att göra produkterna redo för avhämtning i butik än de butiker som bara får in ett par stycken/inte har så många kunder som ska hämta?


  Viktor
 • Nej Viktor, när de skickas från lagret till butiker så tilldelas antalet automatiskt efter köordning.
  Liisa
 • Finns det några förhoppningar om att ni ska få in fler DE under februari?
  Dennis
 • Tack för svar! Tänkte bara att det kunde vara rent logistiskt som leder till att folk som bokat senare får före ibland.
  Tex om 100 enheter skickas till fridhemsplan för att täcka folk som bokat där under datumen 1/6-10/6 och samtidigt skickas en enhet till jokkmokk för att täcka en snubbe som beställde 10/6. Då är det ju inte jättekonstigt om killen i jokkmokk kan hämta sin före de på fridhemsplan där de behöver ta emot och processa 100 artiklar
  Viktor
 • När ungefär förväntar ni er  leverans ? Av standard edition igen ? Eller har ni redan ett förväntat levransdatum 😀
  e
 • På SE har vi en förväntad leverans till slutet av mars, DE ser ut som de ska komma i början av mars och i slutet.
  Då det dock är tidigt än så är inget bekräftat!
  Liisa
 • Hur långt har ni täckt när de gäller era förbokningar på SE? Finns sidor som kan leverera till 14 april. Kommer ni hinna täcka era förbokningar innan detta? Enkel fråga skulle uppskatta ett svar. 😀
  Krillle
 • Någon som helst aning om hur stor leveransen i slutet av mars är? min bokning är sen 18 juni 2020... börjar bli lite väl tröttsamt nu att se hur alla som bokade typ ett halvår senare (hos andra återförsäljare) börjar få sina konsoler nu.
  Viktor Stark
 • Hur många procent av de PS5 SE enheterna som är bokade hos er har ni lyckats få hem från Sony än så länge?
  DJ
 • Hej,
  Hur ser det ut med DE, har ni fått in mars leveransen och hur långt i kön har ni levererat?
  Oscar
 • Hejsan Liisa Jag vet du har inte exakt svar men,  jag ser nu vissa som har fått sina consolen (2020 Maj-Juni Juli). Jag undrande kommer nästa leveransen komma vi få som beställde i höstas😔? Jag beställde i 2020-09-16 Kl 22:49
  Momo
 • Hej Liisa,

  El Giganten har bekräftat "flera tusen" PS5 standar edition för nästa vecka.
  Detta betyder minst 2000st. Har ni fått uppdatering för hur det ligger hos er?

  Jag tycker att ni måste ha lite bättre samtal och relation med Nordisk Films.
  Ni har ju fortfarande folk som står i kö från förra året, när andra butiker kommer att sälja till nya köpare.

  Hoppas du kan lägga detta kommentar även om jag nämner EG.
  Markus
 • Hej de står 50+ på väg så kommer de en ny le

  mvh
  DM
 • Hi,

  My order was booked 2019-05 looks like it is ahead of most people. It is still waiting and I never changed pickup

  What is going on?
  aeolus
 • Hi
   Still waiting for my order

  aeolus
 • Tjena, någon ny info om leveranserna av Playstation Digital Edition?
  Jacob
 • Aeolus, you have changed pickup point så the original order date is not accurate!
  Liisa
 • Nu har vi nästan täckt upp alla bokningar på digitala, Vi förväntar oss att alla kommer vara skickade till slutet av mars / början av april.

  Annars har jag ingen mer info utöver det jag skrivit ovan.
  Liisa
 • Om man gjort en ändring på sin order, syns det under historik för den ordern?

  Jag tittade på min orderbekräftelse och där var det samma leveranssätt som nu (postpaket).

  Beställde 2020-06-12 och hoppas verkligen vara med i nästa batch! Men om jag tabbat mig behöver jag gardera mig
  Mattihp
 • Nej det ser du inte i ordern men ändringen skulle då vara om du bytt uthämtningsbutik och det kommer du förhoppningsvis ihåg 😀
  Liisa
 • Så vi som beställde mellan 2020/06/— och 2020/07— kommer få vänta till april/maj kanske juni
  DM
 • Om jag lade ordern i juni 2020 så skulle jag bli väldigt imponerad om jag kom ihåg om jag tidigt då skulle ha gjort en ändring till butiksuthämtning och sen tillbaka. Det är för långt tillbaka. Om mina ordrar hos webhallen var allt mitt liv skulle jag absolut komma ihåg vad jag gjorde för 8-9 månader sedan 😃

  Blir jag orolig så kanske jag kollar med supporten 😀
  Mattihp
 • Hur många SE enheter får ni till er nästa leverans? Elgiganten fick precis in tusentals till sin senaste utlottning
  DJ
 • Vi vet tyvärr inte med säkerhet hur många enheter vi får in med varje leverans och väljer därför att inte gå ut med antal tyvärr.
  Liisa
 • Väntar fortfarande, då jag läste någon här fått som bokade 11e juni förra året så steg förhoppningarna att de var min tur denna gång när jag såg ni hade 50+ inkommande konsoler iom att min bokning är dagen efter det... 12 juni kl 11.00.

  Men ser att inkommande försvunnit ifrån sidan nu, så antar att jag även denna gång gick bet. Är ju näst intill katastrofalt illa detta.

  Svider lite extra då en polare fick igenom ett köp idag standard edition.. IDAG.. Hos Media Markt och fått den skickad.

  Samt då att Elgiganten lottar ut tusentals som dem fått in. 

  Är bortom besviken på hur jäkla illa detta verkligen är. Sista gången jag köper pch förbokar någonting via er framöver. Så fort jag får hem denna konsol kommer jag radera mitt konto här hos er och ni tappar en tidigare trogen kund som annars gjort den större delen av sina spel, tv och andra elektronik köp via er. 

  Jag bryr mig inte om att problemet inte är helt erat eget utan även den svåra åtgången på konsolen. Informationsmässigt har ni varit bortom värdelösa och man står helt i blindo. Ni verkar ha tagit emot så fruktansvärda många förbokningar att ni har ändå till stor del skapat det här problemet själva.

  Andra stora butiker får nu in regelbundet och folk som beställer därifrån får tag på en mycket mycket snabbare från annat håll. Här står man o stampar och envist väntar men tålamodet börjar helt klart tryta. 

  Hinner jag roffa åt mig en via en annan sida närmaste tiden innan den jag bokat via er så kommer jag nu slå till.

  Andra får in tusentals, ni får in 50+

  Rant over
  Rob
 • Hej Rob,

  Det är ungefär 11-12 juni vi ligger på.
  Just saldot där det står 50+ inkommande har inget att göra med inleveranserna och så vidare så det är inte en bra källa för att veta om vi fått in nåt.

  Sen har vi inte en siffra högre än 50+ utan 50+ kan lika gärna innebära 1000 st.
  Angående mängden bokingar, ja jag håller med om att vi kunde ha sköt informationsdelen lite bättre men vår nitch är att ha tidig förhandsbokning och vanligtvis brukar det inte se ut så här vid releasesläpp.
  Liisa

 • Hej Liisa,
  Men viktig frågan är, har de 50+ kommit? har ni fåt en avi? en sms från tullen? nånting som kanske, eventuell, säger att de är snart hos er?

  Sista gången den 50+ försvann från sidan, det var också en tors-fredag och du sa att lagret har börjat skicka.

  Kan vi ha samma tur nu?

  Tack!
  Markus
 • Beställde Standard Edition hos er 11 juli men hade gärna bytt till Digital Edition om det är nån annan som bokat samma tidsperiod och vill byta? Om ni då har möjlighet att byta ordrar mellan konton?
  Rasmus
 • Nu när 50+ informationen har försvunnit innebär det att ni fått in enheterna? Och i så fall när kan man räkna med att man får information ifall man får sin enhet denna gång eller inte? Beställde 12 juni.
  SO
 • Vi har inte fått in några enheter i veckan, som sagt så kan ni inte riktigt lita på att vi fått in enheter när 50+ försvinner.
  Liisa
 • Verkar ju lite som att webhallen är för små jämfört med alla andra om de andra får in tusentals. Vet inte hur systemet för tilldelning fungerar men verkar som några andra har öppnat upp för nya preorders nu och webhallen fortfarande kämpar med sina första preorders. Trodde webhallen var en av de stora eftersom de funnits så länge, och att de skulle få in många, men uppenbarligen inte. Tråkigt, men snart kommer man väl kunna köpa en PS5a på ICA innan webhallen fått in sina PS5or.
  HS
 • HS, Webhallen öppnade sin förhandsbokning väldigt, väldigt tidigt. Det gör att väldigt många stod i kö långt innan de andra öppnade sin förhandsbokning.

  Mattihp
 • Hej Liisa, har ni fått nån uppdatering om leveransen denna vecka?

  och varför tråden finns inte länge att se i forum? jag behövde komma in via historik.  Markus
 • Nej tyvärr Markus! Inget än.
  Liisa
 • Nu är det spännande, säkert inför de konsoller som kommer i slutet av månaden 😃

  Beställde 2020-06-12 och fick ett SMS från klarna nu.
  Mattihp
 • Beställde 2020-06-22 14:54
  Har nu fått ett sms från klarna så det verkar som att man är på väg att få nånting.

  Dock undrar jag om jag verkligen är klar med betalningen. Det står att ni kommer automatiskt avboka mig om två dagar ifall jag inte betalat, och jag valde betala inom 14 dagar... så är lite confused.

  Jag har inte fått nån konfirmation från klarna att jag valt betalningssätt och det står ingenting på eran orderstatus heller. Det står att "betalningsinstruktioner" ska ha skickats till min email men jag har inte fått nåt mail om det.

  Allt som finns är en order "under behandling" i klarna appen, som jag inte tror fanns där förut. Betyder det att jag lyckats välja betalsätt och att jag inte kommer bli avbokad om två dagar?
  HS
 • Hej HS,

  När du tar faktura så räknas ordern som betald eftersom Klarna går in och betalar ordern så att säga och så är du skyldig dem pengar 😀
  Det kan ta en stund innan allt har uppdaterats, från vårt håll ser ordern check ut.
  Liisa
 • Bytte butik den 10/7 så nu vågar man få något form av hopp....men väl medveten att hopp är den sista dödssynden.
  Niclas
 • Vet att flera tidigare varit intresserade av att veta när man fått notis och när man beställt etc.

  Jag beställde 2020-06-14 10:18 och jag har ännu ej hört något. Dock valde jag att betala i butik och ej via Klarna som HS gjort.

  Men det känns som att det börjar närma sig nu, håller tummarna varje dag 😀

  När jag nu ändå skriver här så vill jag passa på att tacka er som arbetar på kundservice, jag tycker ni gör ett bra jobb under omständigheterna! Keep up the good work 😀
  linus
 • Jahap ännu en gång följer inte erat ”kösystem” i tur ordning.  u fick HS sms från klarna angående beställning o han beställde 22/6-20 medan jag beställde 21/6-20 och ingen bekräftelse.

  Kom inte med att jag ändrade leveranssätt eller plats för det har jag verkligen inte gjort. Valt att hämta i emporia från början...

  PRC
 • Hej de står att orden är redo att sickas men jag måste betala klarna redan nu... vart är min konsol?
  DM
 • Beställde 14/6 samtidigt som en kompis. Han fick meddelande idag att hans leverans är på väg. Han valde få den skickad till sitt postombud. Jag valde att hämta i butik. Men jag har inte fått något meddelande?
  Rickard Winner
 • Gött beställde 2020/06/17 och betalde nyss med klarna från sms jag fick och min order kommer fredag!!! Äntligen får jag min ps5 härligt 😃 stort TACK!
  DM
 • Hej, vi som förbokade på dagen som Sony officiellt öppnade förbokningar, när kan vi förvänta oss en leverans? Sist jag hörde något var det april/maj som troligen gällde, stämmer det på ett ungefär? Det verkar vara de som bokade runt juni/juli 2020 som just nu står på kö om man går efter kommentarerna ovan, så ca 2-4 månader före mig.
  Alexander
 • Kan ni visa oss hur många som bokat per månad? Då det verkar som att beställningar gjorda i juni 2020 börjar få sina Ps5:or så vore det lite intressant att få ett hum om hur många som ligger före en själv.
  Marcus
 • Hej igen, igår 16/3-21 stod det på kvällen att ps5an transporteras till emporia beräknad leverans för upphämtning skulle va

  Hur kommer det sig att idag så står det att produkten inte finns i lager och att man inte vet när den kommer?
  PRC
 • Äntligen är väntan över beställde 2020-06-14 å har fått hem min konsol 😄 efter en lång väntan // hoppas ni andra får hem era snart med !
  E
 • Beställde 2020-06-17, fick precis ett mail att den är redo att hämtas! (PS5 Disc edition)
  Yugma01
 • Hej igen!
  Någon i forumet har fått sin Standar Edition idag som bokades 15 juni, har detta börjat idag? kan Juni bokningar blir klara?

  Jag är så nyfiken, har bokat 23 Juni.

  :S
  Markus
 • Fick min SE idag bokad 14/6
  Rickard Winner
 • Bokad 2020/06/17, fick min idag!
  Oskar
 • Fick min SE i butik idag, bokad 2/7.
  Håkan
 • Bokade 24 Juli 2020 och fick idag meddelande om att min är på väg. Kollinr och allt. Verkar som att det går framåt! 😀
  Johan
 • Bokade 28/6 och hämtade min idag.
  Håll ut 😀
  Johan
 • Jag bokade oxå 2020/06/17 och får min fredag 😃
  Dm
 • Så sjukt att alla får sina nu och här kan man själv inte ens få ett uppskattat datum.
  Pinsamt dåligt hanterat, händer det ingenting med min order så är jag klar med er för alltid.
  Hampus
 • Hampus, du ändrade uthämtningsställe och hamnade därför bak i kön.
  Vi har en varningstext om detta när man ska byta.
  Liisa
 • Hej!
  Finns det något hum när ps5or dyker upp för oss som beställt i sep 20? Beställde min 20.09.17. Blir ju lite nojjig när det är många som "bytt utlämningsställe" och intr vetat om det?

  Mvh
  Niclas
 • Liisa, någon tanke kring oss som bokade i september 2020? Verkar som att folk från juni får sina nu denna vecka.
  Alexander
 • Bokade min 20/7 2020 för upphämtning i sisjön. Kom inte idag?
  Henrik
 • Halloj! Jag bokade när priset offentliggjordes, någon uppskattning om hur jag ligger till i kön? Tack!
  Jonathan
 • 7 augusti min är packad och på g. 😀
  Krillle
 • Hej! Jag beställde mitt PS5 2020-07-08, har ni någon aning mellan tummen och pekfingret när man kan vänta sig den? Gäller standard edition
  Karl
 • Hmm jag bokade en disc edition 13/6 via Klarna/hemleverans. Fattar det som folk redan fått sina efter det datumet? Eller har jag missförstått något i detta forum-kaoset? 🙁
  Kerstine
 • Johan menar du verkligen Juli?
  Björn
 • Beställde den 7 september 2020 och det verkar som om den har kommit in. Har dock inte fått någon bekräftlse på att få hämta ut den än, valde att hämta i butik.
  DJ
 • Jag kommer dessvärre inte svara på när ni får era enheter, ni får rätt bra koll i denna tråd ändå.
  Liisa
 • Förstår det, det var mer som en upplysning för alla andra. 😀
  DJ
 • Bokade 2020-07-11 i Sisjön och står fortfarande ingenting så verkar konstigt att folk som bokat 7 augusti har fått leverans.
  Rasmus
 • Hej Rasmus,

  Sisjön har inte fått alla sina tilldelade enheter än så det beror nog på det.
  Ligger en bit ifrån lagret.
  Liisa
 • DJ
  Det står ju att den saknas i lager.

  RichieSv
 • DJ, det står "saknas i lager" så länge de betar av kön.
  Håkan
 • Bytte butik 10/7-20 och inte ett pip från om leverans än!
  Och det är en Stockholms butik.
  Niclas
 • Liisa, om ni ändå kan säga "vi håller just nu på att leverera beställningar gjorda fram till början av september och det kan ta några dagar innan de kommer till butiken" så slipper denna tråd fyllas av en massa frågor om det. Det har ju flera av oss listat ut ändå och vore ju bra om alla inser det.
  Håkan
 • Vad händer med Malmö/Triangeln då?  Beställde 13/7... :-P

  Uffe
 • Hej,
  Vi (sambon o jag) beställde i augusti 2020 och fick precis meddelande idag om att den finns att hämta ut i butiken!! Den som väntar på något gott...
  Carin R
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.