ASHA

Finns det någon som vet mycket om ASHA(Android Streaming to Hearing Aids). Var kan man se om en viss mobil stödjer denna funktion?
Lars Axelson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Lars,

  Jag har kikat runt på internet kring detta och det verkar som att ASHA stöds av alla
  Android 10.0 telefoner och uppåt.

  Du finner alla våra Android 10.0/11.0 här.

  Ha en fortsatt trevlig dag!
  Filip
 • 'Verkar som' .... men är det inte så att varje mobiltillverkare måste lägga till den funktionen i sin variant av operativsystemet?
  Så, frågan kvarstår ...
  Vänligen,
  Lars

  Lars Axelson
 • Hej igen,

  OK, men jag vill veta HUR jag kan läsa mig till om en viss mobil stödjer ASHA, eftersom jag ska köpa en ny mobil till mina nya hörapparater.
  Som exempel kan jag nämna att OnePlus 9 Pro finns med på en lista över mobiler som stödjer ASHA, men var kan se detta när man går in i specifikationen för mobilen?

  Bifogar en länk från GNResound där det finns ett antal mobilmodeller uppräknade, men inte den mobil som jag ev tänker köpa, OnePlus Nord2. Jag har försökt jämföra 9 Pro med Nord2 och hittar inga avgörande skillnader.

  https://www.resound.com/sv-se/help/compatibility
  https://www.resound.com/sv-se/help/compatibility
 • Hej,
  Jag har skrivit några följdfrågor som inte har publicerats. Jag vet heller inte om dom kommer att publiceras ... troligen inte...?
  Jag drar därför slutsatsen att Webhallen inte är intresserade av nya kunder.
  Vänligen,
  Lars Axelson
  https://www.resound.com/sv-se/help/compatibility
 • Hej Lars,

  Då forumet är för öppna frågor så hinner vi inte alltid in och kika, så om du har direkta frågor om en order du önskar göra så är du alltid välkommen att kontakta vår kundsupport direkt via mail, telefon eller chatt.

  Eftersom du länkat till Resound så misstänker jag att det är märket du använder dig av på hörselapparat, då olika modeller kan vara olika gällande kompatibilitet med mobilmodeller. En bra variant är om vi vet exakt vilken modell av hörselapparat du har för att kunna se över kompabilitet, då det är svårt från vår sida utan all information.
  Som min kollega skrev så bör det fungera då ex. enligt Kompatibilitet med Bernafon hörapparater | Bernafon hänvisar till inte har modellen, medans Oneplus finns med på Kompatibilitet (resound.com)

  Vid jämförelse hittar jag samma på bluetooth men kan vara om det krävs LTE advanced för att vara kompatibel, vilket jag rekommenderar att kika med tillverkaren av hörapparaten exakt vilka frekvenser den kan behöva eller om de har en lista på modeller som fungerar med just din modell. 

  Oneplus Nord 2
  5G NR FR1, TDD-LTE, FDD-LTE

  Oneplus 9 Pro
  5G NR FR1, TDD-LTE, FDD-LTE, LTE Advanced  Elvina
 • Hej,

  tack för svar. Jag har Resound ENZO Q hörapparater från GN Resound. Det som är lite märkligt med listan över mobiler som klarar av direktstreaming är att man inte nämner OnePlus 8 serien och då blir jag fundersam. OnePlus 7 klarar tydligen detta men inte OnePlus 8. Inte särskilt troligt enligt mitt sätt att se det. Det är därför jag undrar om inte OnePlus Nord 2 klarar detta som ju bör vara betydligt senare än One Plus 7 ?
  Det enda jag kan få fram är att lägsta kraven är Android 10, Bluetooth 5.0 och ASHA. Och de två förstnämnda klarar OnePlus Nord 2, men hur det är med ASHA är frågan...? Ska kolla med min audionom angående frekvenserna som du nämner i slutet.

  Vänligen,
  Lars Axelson


  • OnePlus 9 Pro
  • OnePlus 9
  • OnePlus 9 R
  • OnePlus 7T
  • OnePlus 7 Pro


  https://pro.resound.com/sv-se/products/compatibility
  https://www.resound.com/sv-se/help/compatibility
 • Jag har fått följande svar(via Region Skåne) från GN Resound angående direktstreaming via ASHA. Jag hoppas att ni på Webhallen kan kontakta OnePlus för klara ut vilka av deras mobiler som supportar ASHA.
  Tack på förhand och vänligen,
  Lars Axelson

  ********************************************************************************************

  Man behöver minst OS android 10, bluetooth 5. Notera att det i sig inte är en garanti för ASHA stöd (Audio Streaming Hearing Aid),  då det är något mobiltelefontillverkarna själva styr över. Vissa telefoner har stöd andra inte.
   
  Här en gammal artikel från ett Android forum där funktionen beskrivs.
   
  https://source.android.com/devices/bluetooth/asha
   
  GN Hearing har själva testat  några telefoner och några med bekräftat stöd publiceras här:
   
  https://www.resound.com/sv-se/help/compatibility

  Best regards/ Med vänliga hälsningar
  GN Hearing Sverige AB  |  Box 21075  |  SE-200 21 Malmö  |  www.gnhearing.se
  https://www.resound.com/sv-se/help/compatibility
 • Principen är: köp inte om telefonen inte är med på hörapparatens lista pver godkända telefoner.
  Ta OnePlus som exempel där OnePlus 7 och 9 är ok för Resound One, men inte OnePlus 8 även om 8:an fungerar så kan det vara lite struligt, så lita alltid på hörapparattullverkaren. Har själv hörapparater sedan >10 år tillbaka.

  Webhallens info stämmer i sig, men som sagt, finns inte modellen med på hörapparatleverantörens lista så räkna med att det kan bli problem.

  Har själv OnePlus 8, ok så länge man inte uppdaterar till android 12, då blir ljudet hos den du talar med dåligt, i övrigt ok.
  Bengt Jönsson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.